Over mij

Drs B.M. Klaassen (1963) 

Na mijn studie psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden volgde ik diverse opleidingen tot professioneel coach. Ik werkte 10 jaar als psycholoog bij LTP, een gerenommeerd psychologisch adviesbureau. De daarop volgende 10 jaar heb ik als coach voor ING gewerkt, waar ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en groei begeleidde. Sinds 2010 werk ik als zelfstandig psycholoog, lichaam georienteerd psychotherapeut, relatietherapeut en coach. In die jaren volgde ik de opleiding tot lichaam georienteerd psychotherapeut aan het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie (4 jaar HBO).

Mijn achtergrond, opleiding en lange ervaring in het werken met mensen, maar meer nog mijn levenservaring, persoonlijke ontwikkeling op analytisch, sociaal, emotioneel en spiritueel gebied, stellen mij in staat een zelfstandige therapiepraktijk te voeren. Mijn professionaliteit en betrokkenheid zet ik in om mijn clienten in hun persoonlijke en relationele ontwikkeling tot hulp, steun en stimulans te zijn. Door mijn onderzoekende, motiverende en positieve stijl weet ik mensen in beweging te krijgen. Mijn observaties zijn helder, zonder te veroordelen, ik vind niets gek. Aandacht, respect, veiligheid, vertrouwen en humor staan centraal.

Geregistreerd psycholoog en psychotherapeut

Ik ben geregistreerd psycholoog NIP bij het Nederlands Instituut voor Psychologen. Als psycholoog NIP houd ik mij, bij het uitoefenen van mijn beroep, aan gedragsregels die zijn vastgelegd in de NIP-beroepscode.

Als lichaam geörienteerd psychotherapeut ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen SBLP Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeorienteerde (Psycho)therapie.

Als register therapeut ben ik aangesloten bij de koepelorganisatie RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

Professioneel coach

Bij coaching zijn veranderingsbereidheid en veranderingsmogelijkheid het uitgangspunt. Deze liggen besloten in de continue wisselwerking tussen inzicht en gedrag. Inzicht is een positieve vorm van leren die direct toepasbaar is.