Relatietherapie

In relatietherapie zal niet jullie ruzie onderwerp van gesprek zijn, maar wel wat er met je gebeurd als je ergens ruzie over maakt, waar verlang je eigenlijk naar? 

We gaan samen kijken naar de emotionele laag onder de ruzie. In therapie kun je ontdekken dat dat te maken heeft met angst om alleen gelaten te worden, angst voor verlies van de relatie of angst om te falen. Als zo’n angst gevoeld en benoemd wordt in aanwezigheid van de ander krijgt die meer begrip. De ander wordt dan als vanzelf op een emotionele laag in zichzelf aangesproken. Het doel van relatietherapie is dan niet dat jullie beter leren communiceren, maar dat jullie je realiseren dat je emotioneel gehecht bent en afhankelijk bent van je partner. Je realiseert je dat je allebei zoekt naar verbinding en bevestiging.

De therapie stelt de liefde centraal. Waar liefde is, is ruimte en zijn er mogelijkheden. Therapie kan de hechtingsrelatie verbeteren, door naar de emotionele laag onder de ruzie te kijken. Ruzie is namelijk niet een uiting van agressie en van je partner wegduwen. Ruzie is een noodkreet om contact te maken. Ruzie is niet het van de ander af willen, wèl van het patroon. Dit stopt eeuwige escalaties. Het doel van relatietherapie is weer naar elkaar toe bewegen.