Werkwijze

Individuele gesprekstherapie en Coaching

In de eerste plaats richt ik mij op bewustwording. Helder krijgen in wat er speelt in het hoofd; overtuigingen, aannames, piekeren etc. En helder krijgen in wat er speelt in het lijf; onrust, gejaagdheid, fysieke klachten, blessures etc. Vervolgens kijken we naar jouw totale systeem en hoe je daar mee omgaat. Het hoofd maakt doorgaans overuren. Door ook te focussen op je lichamelijke gewaarwording (en klachten) leer je luisteren naar je lichaam. Waar je last van hebt wordt concreet en voelbaar. Je gaat verband leggen in waar je last van hebt en hoe dit je leven bepaalt. Dit levert direct nieuwe informatie, inzichten en handvaten op, waardoor je positieve veranderingen kunt bereiken.

Relatietherapie

Als je merkt dat dezelfde conflicten steeds terugkeren en de teleurstelling toeneemt kun je in relatietherapie onderzoeken wat er tussen jullie speelt en wat er fout gaat. Je leert te begrijpen waar de reacties van je partner en die van jezelf vandaan komen en welke gevoelens daar aan ten grondslag liggen. Je leert je eigen verlangens te uitten en begrip voor elkaar te hebben. We onderzoeken samen de emotionele interactie tussen jullie, want als het in een relatie minder goed gaat ligt dat niet aan een toenemend conflict maar aan afnemende emotionele ontvankelijkheid en genegenheid. Je wil niet van de ander af, maar van het patroon. Ik kan je helpen deze neerwaartse spiraal te doorbreken.

(Biodynamische) massagetherapie

Door middel van massage ga je ervaren hoe je lichaam en geest subtiel op elkaar in werken. Door middel van aanraking ga je je lichaam leren kennen en ook de reacties van je lichaam op gebeurtenissen in je leven. De massage werkt diep op het lichaam in waardoor je energie vrijer gaat stromen en je jezelf meer gaat voelen. Je gaat beter voelen hoe je met je lichaam omgaat, hoe en waar je stress in je lichaam vasthoudt, hoe en waar jij je levenskracht blokkeert en welke overtuigingen je hieraan verbonden hebt.Soms is het net of je nog met een regenjas aan loopt, terwijl de zon al lang schijnt. Die jas mag uit.

Bernadette Klaassen is aangesloten bij: